Terug

KONINGSDAG DEALS: -70% KORTING [ALLEEN ONLINE]

  • Voor 23:59 besteld, de volgende werkdag in huis!
  • Retourneren binnen 30 dagen
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Stijlvol op pad in het Pinksterweekend!

Stijlvol op pad in het Pinksterweekend!

Bij Pinksteren denken de meeste mensen aan een extra vrije dag, een leuk muziekfestival of brengen ze een bezoekje aan de meubelboulevard. En wanneer het weer even meezit, trekken we er met z'n allen op uit naar bijvoorbeeld een Pinksterbraderie, de camping of misschien zelfs het strand. Kortom, Pinksteren, een officiële feestdag wordt al eeuwen op allerlei verschillende manieren gevierd, maar wie weet eigenlijk nog waar Pinksteren voor staat? Hoog tijd dus voor een korte opfrisser van je kennis over Pinksteren!

De naam 'Pinksteren' is afgeleid van het Griekse woord ‘Pentekosta’ (πεντηκοστη) wat vijftigste betekent. Binnen het Christendom wordt Pinksteren dan ook elk jaar gevierd op de vijftigste dag na Pasen en markeert dit als het moment waarop de heilige geest neerdaalde op de apostelen en andere gelovigen om hen te leiden. (De Heilige Geest is onderdeel van de heilige Drie-eenheid ;de Vader, de Zoon en de Heilige Geest). Pinksteren staat dan ook symbool voor een tijd van vernieuwing en een nieuw begin. Je zou kunnen zeggen dat Pinksteren als het ware de geboortedag is van de christelijke kerk.

Nu onze kennis over Pinksteren weer enigszins is opgefrist, kunnen we een kijkje nemen naar wat er allemaal te doen is tijdens het Pinksterweekend. Het pinksterweekend leent zich namelijk uitstekend voor een kleine mini-vakantie of om een weekendje weg te gaan. Wat je ook gaat doen en waar je ook heen gaat met Pinksteren, in elke provincie valt er wel wat te beleven. Om het overzicht te behouden hebben we een paar leuke en onmisbare evenementen voor je op een rijtje gezet. Dit allemaal tezamen met zomerse en inspirerende looks, zodat je in stijl de feestdagen kan vieren!

 

P I N K S T E R W E E K E N D - A G E N D A

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Jazz Duketown Den BoschJazz Duketown Den Bosch

Van 26 t/m 28 mei 2023 (Pinksterweekend) vindt op verschillende podia in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch de 49e editie van Jazz in Duketown plaats. Het festival is het grootste gratis (openlucht) jazzfestival in Nederland, met wel meer dan 150.000 bezoekers per jaar. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. Hierbij staat het festival in het teken van jazz- en andere gerelateerde muzieksoorten waaronder, soul en funk. Ben jij ook van de partij?


Locatie:
's Hertogenbosch Datum:
26 t/m 28 mei Aanvang: 13:00 uur Entree: Gratis

Dag van het Kasteel

Pinksterkermis Almere

Een dagje erop uit met de familie? Kom dan lekker zwieren en zwaaien op de Pinksterkermis gestationeerd op de Esplanada in Almere Centrum van 24 t/m 29 mei. Hier kun je heerlijk genieten van de achtbaan, het spookhuis, het funhouse en nog veel meer nieuwe attracties (maar liefst 31 in totaal!). Hierbij kunnen de botsauto's en de Break Dance attractie natuurlijk niet ontbreken, of ga juist voor de Spinning Coaster attractie! Hiernaast hebben kinderen de mogelijkheid om touwtje trekken, eendjes te vangen of te blikwerpen. Ook fans van suikerspinnen, churros of nougat zijn hier aan het juiste adres. Dus waar wacht je nog op?


Locatie:
Esplanade centrum Almere, Noord-Holland Datum: 24 t/m
29 mei

Dag van het Kasteel

DNRT Pinksterrace Zandvoort

De Pinksterraces in Zandvoort is een jaarlijks terugkerend gratis evenement waar autoliefhebbers hun hart kunnen ophalen met het gebrul van motoren en groots vuurwerk op de baan. Dit jaar staat er een grote diversiteit aan deelnemende series op het programma. Ronkende motoren en piepende banden van verschillende soorten auto’s gegarandeerd. Niet alleen op de baan is er sprake van actie, ook op en rondom de paddock valt er genoeg te beleven. Zoals een sim race centre waar je van een unieke race ervaring kunt genieten in het hart van Nederlands' enige echte Grand Prix circuit. Ook hebben bezoekers met een paddock-kaart ook de de optie om bij verschillende teams een kijkje nemen en zijn de horeca gelegenheden en de fanshop geopend!

Locatie: Zandvoort Datum: 27 & 28 mei Aanvang: Vanaf ong. 08:00 - 17:00 uur Entree: Gratis

Dag van het Kasteel

Pinkstermarkt Vlissingen

Traditiegetrouw vindt er op Eerste Pinksterdag een grote Pinkstermarkt plaats op de boulevard van Vlissingen. De Pinkstermarkt heeft zo'n 150 kramen die allerlei diverse branches vertegenwoordigen waaronder; kleding, boeken, lederwaren, wenskaarten, sieraden, maar ook wafel, vis, vers belegde broodjes en nog veel meer. Naast het genieten van een wandeling en het snuffelen tussen de verschillende kraampjes, zijn er ook verscheidene kinderattracties en terrassen aanwezig waardoor het een compleet uitje wordt.


Locatie:
Vlissingen, Zeeland Datum:
28 mei Aanvang: 10:00 - 17:00

Dag van het Kasteel

Dag van het kasteel

Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei is het de landelijke 'Dag van het Kasteel'. De aankomende editie staat in het teken van het thema: Upstairs/ Downstairs. Normaliter gaan de verhalen over de adellijke familie en hun rijkdom, maar zonder het werk van het personeel was deze levensstijl niet mogelijk. Daarom is er besloten om dit jaar de focus te leggen op het personeel. De Dag van het Kasteel is een initiatief van de Nederlandse Kastelenstichting. Het vergroten van het maatschappelijk draagvlak, een van de voorwaarden voor behoud, wordt op deze wijze door de Nederlandse Kastelenstichting gestimuleerd. Al met al een leerzaam en interessant uitje voor jong en oud!

Locatie: Heel Nederland Datum: 29 mei

Dag van het Kasteel

Friese Elfstedentocht

Al meer dan 100 jaar fietsen er op Pinkstermaandag wel meer dan 15.000 deelnemers de Fiets elfstedentocht. De 235 kilometer lange tocht begint en eindigt in de Friese stad Bolsward. Om de tocht te kunnen volbrengen moeten deelnemers alle stempels verzamelen bij de verschillende posten en uiterlijk om 24:00 uur gefinisht zijn. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen waarbij de eerste groepen al tussen 05:00 uur en 08:00 uur 's ochtends vertrekken. Doe jij ook mee? Of kom je een kijkje nemen en de fietsers aanmoedigen?

Locatie: Start en finish Bolsward, Friesland Datum: 29 mei

Pinkstermarkt Goes

Pinkstermarkt Goes

Goes genieten doe je op Tweede Pinksterdag met de gezellige Pinkstermarkt op de Grote Markt in de stad Goes in Zeeland. Slenter gezellig langs de verschillende kraampjes met het diverse uitgebreide aanbod of plof gezellig neer op een van de omringende terrasjes. Van leuke kleding tot accessoires, interieur en speelgoed het mag en kan allemaal en er is dan ook voor iedereen wel wat wils!

 

Locatie: Grote markt Goes, Zeeland Datum: 29 mei Aanvang: 10:00 - 17:00 uur

Woonboulevard Heerlen

Dagje meubelboulevard Heerlen

Traditioneel gezien gaan veel mensen op de tweede dag van Pinksteren naar de meubelboulevards. Lekker rondneuzen, op zoek naar inspiratie voor nieuwe meubels en leuke woonaccessoires. Zoals in de provincie Zuid-Limburg is de grootste woonboulevard van Nederland te vinden in de stad Heerlen. Deze heeft drie pleinen (met wel meer dan 50 winkels) boordevol wooninspiratie voor huis en tuin. Van een heerlijke bank voor in de woonkamer tot vloertegels voor de badkamer en van betaalbare tot high-end merken, er is volop keuze! Bovendien is de boulevard makkelijk bereikbaar en kan er gratis geparkeerd worden. Ook kan je als je toe bent aan een lekkere versnapering terecht in één van de restaurants bij de Woonboulevard. Heb jij al zin om te shoppen?

Locatie: Heerlen, Zuid-Limburg Datum: 29 mei Aanvang: 12:00 -18:00 uur

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Z O N N I G   W E E R   I N   H E T   P I N K S T E R W E E K E N D 

Ook niet onbelangrijk om in de gaten te houden tijdens het pinksterweekend is de weersvoorspelling.
Zoals het er nu voor staat wordt het een prachtig Pinksterweekend en met een hogedrukgebied dichtbij krijgen we in Nederland heel veel zon, waait er een zwakke tot matige noordoostenwind en stijgt het kwik verder omhoog. Met name op zondag en maandag kan het op veel plekken van noord naar zuid zelfs tussen de 19 en 24 graden worden.

Het weer in het Pinksterweekend

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

S T I J L V O L   O P   P A D   I N   H E T   P I N K S T E R W E E K E N D

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Met de voetjes van de vloer!

Met de voetjes van de vloer!Haal de voetjes maar van de vloer, het is swingen en zwieren geblazen tijdens het Jazzfestival in Duketown. Hier hoort dan vanzelfsprekend dan ook een comfortabele en feestelijke look bij. Zoals onderstaande look die door Nieuwnieuw.com hiervoor heeft samengesteld. De festival look bestaat uit een blauw overhemd met korte mouwen van het merk: No Excess.

Het blauwe overhemd is voorzien van een reguliere fit en een klassieke kraag met knoopsluiting. Daarbovenop heeft het overhemd een authentieke all-over print waar je zeker mee opvalt en bestaat het uit een mix van katoen en viscose. Stijl het unieke kleurrijke overhemd vervolgens met stoere blauwe jeans van het merk: Replay. De blauwe jeans heeft een straight fit, een 5-pocket model en is gemaakt van stretch denim zodat je tijdens het dansen altijd van het ultieme comfort bent voorzien.

1. Overhemd No Excess € 54,99     2. Jeans Replay € 129,-     3. Schoenen Rehab € 129,95

 

 

Ronkende motoren en piepende banden

Ronkende motoren en piepende banden

Er valt genoeg te beleven en te ondernemen tijdens bij het jaarlijkse gratis spektakel voor jong en oud waar autoliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Hier hoort dan natuurijk ook een stoere outfit bij. Zoals het authentieke en comfortabele blauwe overhemd van het merk: Superdry dat hiernaast te zien is. Het overhemd heeft een relaxte fit, korte mouwen en een all-over print voorzien van kraanvogels. Daarbovenop is het overhemd voorzien van een klassieke knoopsluiting, een borstzak op de rechterzijde en is het gemaakt van 100% katoen.

Combineer het overhemd met paar bruine cargo shorts van het merk: No Excess. De bruine shorts zijn voorzien van een regular fit, een stonewashed look en een ritssluiting met knoop. Voor extra comfort bestaan de shorts uit een mix van katoen en elastaan. Een praktisch pluspunt is dat de cargo shorts ook zijn voorzien van meerdere oversized broekzakken zowel aan de voor- en achterkant. Als finishing touch combineren we de outfit met veterschoenen van het merk: Rehab. De handgemaakte schoenen uit Portugal zijn voorzien van lichtgewichte en zachte knitwear met een comfortabele en uitneembare zool.

1. Overhemd Superdry € 69,99     2. Cargo Shorts No Excess € 69,99     3. Schoenen Nolan Knit Rehab € 139,95

 

Gezellig slenteren op de Pinkstermarkt

Gezellig slenteren op de Pinkstermarkt

Er is voor iedereen wel wat te vinden op de Pinkstermarkten aankomend Pinksterweekend. Ga bijvoorbeeld lekker even gezellig slenteren op de Pinkstermarkt in Goes of Vlissingen langs de boulevard en snuffel langs alle verschillende kraampjes, pak een terrasje of geniet van het lekkere eten. Er is keuze genoeg! Naast het genieten van een wandeling en het sneupen wil je er natuurlijk ook comfortabel en stijlvol voor de dag kunnen komen. Hiervoor is de outfit die hiernaast is afgebeeld de perfecte keuze. Zon, zee, strand en palmbomen. Het T-shirt van Scotch & Soda straalt zomerse vibes uit met een tropisch tintje. Het T-shirt is voorzien van een regular fit, met korte mouwen en een ronde hals. Het T-shirt is gemaakt van 100% biologisch katoen in conversie. Stijl dit samen met een blauwe frisse zomerjeans en je dag kan niet meer stuk! Deze jeans van Dstrezzed heeft een mooie natuurlijke wassing met een frisse blauwe tint en is erg zacht wat de jeans comfortabel en aangenaam maakt. Maak de outfit compleet met een paar sportieve vintage sneakers van het merk: Lacoste. De comfortabele sneakers zijn geïnspireerd op een hardloopmodel en hebben hierdoor modieuze en gestroomlijnde uitstraling. Dit tezamen met contrasterende panelen en kleuren zorgen voor een statement look.

1. T-Shirt Scotch & Soda € 59,95     2. Jeans Dstrezzed € 139,95     3. Sneakers Lacoste € 115,-

 

Shoppen bij de woonboulevard in het Pinksterweekend

Naar de woonboulevard in het Pinksterweekend

Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Of ben wil je gewoon lekker even rondneuzen? Pak dan je kans dit Pinksterweekend en ga lekker woonboulevard shoppen. Zoals in een van de grootste woonboulevards van Nederland in de stad Heerlen. Met wel meer dan 50 winkels boordevol wooninspiratie voor huis en tuin ben je zeker wel even zoet en kan je er een compleet uitje van maken. Het is dan vanzelfsprekend dat je ook comfortabel de dag door wilt kunnen komen, maar ook stijlvol en chique er uit wilt zien deze Pinksterdagen.

Het blauwe geruite colbert van het merk: Zuitable is dan de perfecte keuze. Hij ziet eruit als een Colbert, maar voelt aan als een joggingpak. Door de gedeeltelijke voering is de slim fit colbert erg licht wat het draagcomfort extra aangenaam maakt. Het colbert kan los gestyled worden om met het bijbehorende jersey pantalon. Ook deze is voorzien van een modern slim fit pasvorm franse zakken aan de voorkant en paspelzakken aan de achterzijde. Om de look een sportieve en comfortabele touch te geven maken we het geheel af met witte zomerse sneakers van het merk: Tommy Hilfiger. De canvas sneakers zijn gemaakt van 100% katoen en daardoor erg comfortabel. Daarbovenop vallen ze ook nog eens gemakkelijk te combineren met uiteenlopende kleding combinaties wat het een perfecte toevoeging maakt voor elke herengarderobe. Al zin om te shoppen?

1. Blazer DiNick Zuitable € 119,90    2. Jersey Pantalon Zuitable € 229,90     3. Sneakers Tommy Hilfiger € 79,90

 

Polo actie, 2 polo's voor 89,99

Polo actie: 2 polo's voor maar 89,90

Een echte zomerse look mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje, dit gecombineerd met een spectaculaire polo actie en je garderobe is weer aangevuld.

Kies bijvoorbeeld voor een navy gekleurde polo van het merk: New Zealand Auckland. De stijlvolle polo is een veelzijdig kledingstuk en gemakkelijk te combineren met andere items in je garderobe. Daarnaast is de polo met korte mouwen voorzien van een comfort fit, een geborduurd NZA-logo op de linkerborst en een sluiting met 3 knopen in accentkleuren die het net dat beetje extra geven. Of ga daarentegen voor een modieuze roze polo van het merk: Superdry. De roze polo is voorzien van korte mouwen, een relaxte pasvorm, een halve knoopsluiting en er is een geborduurd merklogo op de linkerborst te zien.

Combineer de polo's met een witte bermuda van het merk: Cavallaro Napolo voor een frisse look. De bermuda is voorzien van een reguliere pasvorm en is gemaakt van een mix bestaande uit katoen en elastaan wat voor het ultieme draagcomfort zorgt. Daarnaast is de bermuda voorzien meerdere zakken voor al je kleinere toebehoren.

Maak vervolgens de outfit compleet met frisse en zomerse sneakers van het merk: PME Legend. De bovenkant van de sneaker is gemaakt van sportleer, met een denim open mesh kraag en reflecterend materiaal. Dit maakt de Eclipse Sneaker van PME Legend een echt klassieker met een dynamische twist. Ook zijn de sneakers voorzien van verschillende authentieke PME Legend details zoals het geborduurde logo, ingelaserde logo en de vluchtcoördinaten. Dus waar wacht je nog op? 

1. Polo New Zealand Auckland € 54,95    2. Polo Superdry € 54,95     3. Bermuda Cavallaro Napoli € 109,95    4. Sneakers PME Legend € 89,99

 

'Wij van Nieuwnieuw.com wensen jou een fijn Pinksterweekend toe !'

 

Wil je up-to-date blijven van de laatste trends en ontwikkelingen? Of misschien wel inspiratie opdoen voor de voorjaars- en zomergarderobe? Neem gerust een kijkje in onze webshop of meld je aan voor onze Nieuwnieuw nieuwsbrief voor alle laatste nieuwtjes en fashion highlights.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen