Terug

KONINGSDAG DEALS: -70% KORTING [ALLEEN ONLINE]

  • Voor 23:59 besteld, de volgende werkdag in huis!
  • Retourneren binnen 30 dagen
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Dress for succes!

Dress for succes!

Het bruiloftseizoen is al enige tijd in volle gang en dat betekent romantiek, feesten en liefdesverhalen die ons hart sneller laten kloppen. Misschien heb je toevallig een uitnodiging op de deurmat gehad? Of ben je juist zelf de gelukkig persoon die het huwelijksbootje instapt? Wat de gelegenheid ook is, op zo’n belangrijke dag is het kiezen van de juiste outfit cruciaal, maar weet jij al wat je aan gaat trekken?

Geen zorgen, wij van Nieuwnieuw weten als geen ander dat elke man zijn eigen stijl heeft. Daarom bieden we via onze webshop een uitgebreide selectie aan, aan kostuums, colberts en gilets in allerlei verschillende kleuren en pasvormen, zodat je comfortabel, stijlvol en zelfverzekerd van de speciale dag kunt genieten.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Dress for succes!

Bij een bruiloft hoort vanzelfsprekend ook een dresscode en die is van groot belang aangezien het helpt om de gewenste sfeer en uitstraling van de gelegenheid te creëren en het laat zien dat je respect hebt voor het gelukkige bruidspaar. Er zijn veel verschillende soorten en variaties van dresscodes voor bruiloften. In deze blog gaat Nieuwnieuw dieper in op de meest voorkomende bruiloft dresscodes voor heren en delen we stijlvolle tips om ervoor te zorgen dat je op de grote dag straalt als nooit tevoren!

De meest voorkomende Bruiloft Dresscodes voor heren

Vaak vertelt een uitnodiging al veel over de dresscode en de outfit die je aankunt naar de bruiloft. Staat er geen dresscode op de uitnodiging? Stem je outfit dan af op de locatie of de vormgeving en stijl van de uitnodiging of vraag het even na, zodat je altijd de juist outfit keuze kunt maken. Hieronder is er een opsomming gemaakt van de meest voorkomende dresscodes voor een bruiloft tezamen met stijlvolle tips.

1. Black Tie Dresscode - Formeel en elegant

De Black Tie Dresscode is een formele dresscode die staat voor ultieme elegantie en tegelijk een zorgvuldig samengestelde outfit vereist, maar daarnaast ook vaak wordt geassocieerd met avondbruiloften. Je raadt het waarschijnlijk al welke kleur hier centraal staat bij de kledingstukken: zwart! Normaliter dragen heren bij deze dresscode een zwarte smoking met een zwarte jas met zijden revers en een vlinderdas, dit is allemaal wel afhankelijk van hoe formeel de gelegenheid is. Combineer de outfit met een klassiek wit overhemd zoals van het merk: Seidensticker die hieronder te zien is en maak het geheel af met een zwarte pantalon en een paar lakschoenen (zoals: Oxfords) en je bent klaar om van de feestelijke gebeurtenis te genieten.


                   

 

2. Tenue de Ville Dresscode - Chique en passend

De Tenue de Ville Dresscode is een formele dresscode die vaak van toepassing is bij feestelijke gelegenheden in de buitenlucht. Hierbij ligt de nadruk op nette en gepaste kleding. Voor heren houdt dit meestal in dat ze in een kostuum verschijnen, meestal met stropdas. Toch biedt Tenue de Ville heren ook de gelegenheid om een eigen persoonlijke draai aan de dresscode te geven. Hierbij is het belangrijk om chique en passend gekleed te gaan, zonder dat het te opzichtig wordt. Kenmerkend voor Tenue de Ville zijn pakken in ingetogen kleuren zoals blauw of grijs. Zoals de modieuze en stijlvolle navy gekleurde colbert van het merk: Blue Industry dat hieronder te zien is.


                    Zuitable DiSailor Gilet Grijs


 

3. Boho Chic Dresscode - Ontspannen en relaxed

De Boho Chic Dresscode draait om een relaxte en comfortabele uitstraling, met een mix van bohemian invloeden en moderne elementen. Een dresscode die perfect is voor bruiloften met een ontspannen en informele sfeer en vaak worden gehouden in buitenlocaties zoals tuinen of boerderijen. Kies hierbij voor kleuren die geïnspireerd zijn door de natuur, zoals bijvoorbeeld bruin, beige, olijfgroen, terracotta en crème. Ook zachtere kleuren passen hier goed bij zoals: pastelroze, lichtblauw en zacht geel. Ook belangrijk om in gedachten te houden bij de Boho Chic Dresscode is om voor lichte en ademende stoffen te kiezen zoals linnen, katoen of chambray. Deze zorgen voor een ontspannen en comfortabele look.


          Zuitable DiNick Blue          DiNick Blazer Blue

               

4. Semi Formeel/Cocktail Dresscode - Casual met een vleugje elegantie

De Semi Formele/Cocktail Dresscode zit tussen casual en formeel in, maar is formeler dan de smart casual dresscode. Het doel van deze dresscode is dan ook om er stijlvol en netjes eruit te zien zonder de striktheid van een formele dresscode. Bij deze dresscode is een jasje of een goed passende blazer in een donkere kleur zoals marineblauw, antraciet of zwart meestal wel een vereiste. Daarnaast voegt het een vleugje elegantie en klasse toe aan de gehele outfit. Hoewel het niet altijd noodzakelijk is, wordt het dragen van een das vaak wel verwacht bij deze dresscode en daarnaast voegt het enige formaliteit toe aan de outfit. Tot slot is het kiezen van nette schoenen die passen bij formele sfeer ook van belang. Denk hierbij aan schoenen zoals: leren oxfords, derby's of stijlvolle chukka laarzen. 


                    A Fish Named Fred

 

5. Smart Casual Dresscode - Comfort en stijl

De Smart Casual Dresscode is meestal informeler dan de voorgaande (semi formeel/cocktail) dresscode, maar wel netter dan een casual dresscode. De Smart Casual dresscode biedt namelijk een balans tussen formeel en informeel, waardoor je er netjes en stijlvol er uit ziet zonder dat je te formeel overkomt. Kort samengevat draait het bij deze dresscode om het combineren van comfort en stijl op een moeiteloze manier. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door bijvoorbeeld de mouwen van een net klassiek wit overhemd op te rollen zoals hieronder voor een meer relaxte uitstraling.

 

                    Zuitable DiSailor Gilet Grijs        

Daarnaast is het dragen van een jasje of blazer typerend voor deze dresscode. Combineer bijvoorbeeld een geklede blazer of gilet met een overhemd, een nette pantalon en kies voor een paar nette schoenen: zoals loafers, desert boots of veterschoenen. Ook niet onbelangrijk om in gedachten te houden is dat accessoires een outfit compleet maken, maar een stropdas is hierbij geen vereiste. Mocht je ervoor kiezen om wel een stropdas te dragen, ga dan voor een minder formele stropdas, zoals een zijden das zonder al te opvallende patronen.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Of je nu de bruidegom bent die het altaar nadert of een trotse gast die de liefde viert, bij Nieuwnieuw begrijpen we het belang van stijlvolle kleding voor speciale gelegenheden. Daarom bieden we een uitgebreide collectie herenkleding aan die past bij verschillende dresscodes en stijlen. Of het nu gaat om een formele Tenue de Ville bruiloft of een meer relaxte boho-chic viering, wij hebben de juiste kleding om je te laten schitteren. We wensen je veel plezier en succes bij het kiezen van je outfit en het beleven van onvergetelijke momenten tijdens het bruiloftsseizoen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen