Terug

KONINGSDAG DEALS: -70% KORTING [ALLEEN ONLINE]

  • Voor 23:59 besteld, de volgende werkdag in huis!
  • Retourneren binnen 30 dagen
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Start van de zomer!

Start van de zomer!

Eindelijk! De zomer is gearriveerd. Afgelopen twee weken hebben we mogen genieten van de tropische temperaturen, volle terrasjes en dagjes strand. We kunnen dan ook zeggen dat dit de start is van de zomer. De vraag die we ons elk jaar opnieuw stellen is: hoe blijf ik koel in de zomer? En welke kledingstukken en stofjes sluiten daar goed op aan. Nieuwnieuw.com heeft het voor je uitgezocht. 

How to keep calm and cool?

De zomer is heerlijk, we hebben er zoals de meeste mensen lang naar uitgekeken. Als het dan zover is, en de temperaturen stijgen en de hitte aanhoudt, is het lastig om letterlijk je hoofd en lichaam koel te houden. Een plons maken in het zwembad, koud douchen of je huis vullen met airco’s. Een geweldige oplossing, toch? Voor een dag of meerdere dagen zou dit een verkoelende optie kunnen zijn. Toch zijn er meer opties en die delen we graag met jou! Draag luchtige kleding en dan het liefst qua kleuren, zo licht mogelijk. Donkere kleuren absorberen meer licht en warmte. Kies bij voorbaat stoffen uit die ademend zijn, luchtig en je niet laten zweten. Weet jij niet welke stoffen dit zijn, geen paniek. We hebben ze op een rijtje gezet, speciaal voor jou.

Draag luchtige kleding in de zomer! 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Linnen

Linnen

Een echte luchtige en zomerse stof is linnen. Het is een stof die niet meer weg te denken valt uit de modewereld. Vroeger werd linnen ook wel 'lijnwaad' genoemd, tegenwoordig noemen we zowel de textielvezels als het uiteindelijke textiel: 'linnen'. Het stof linnen wordt veel gebruikt in kleding in warme gebieden, omdat de stof goed ademt en licht draagt is het heerlijk om te dragen op warme dagen. Linnen is een natuurlijke stof die wordt gemaakt uit de bastvezels van de vlasplant, die zich bevinden rondom de kern van de stengel. Voor het verbouwen van de vlasplanten zijn weinig bestrijdingsmiddelen nodig. Alle delen van de plant kunnen worden gebruikt, van het zaad (lijnzaad) tot de kortste vezeltjes. Daarnaast wordt er relatief weinig water verbruikt bij de verbouwing van linnen, zeker in vergelijking met de productie van katoen. Naast dat linnen luchtig is, goed ademt en duurzaam is, zijn er nog meer voordelen. Linnen stof is sterk, heeft antibacteriële eigenschappen en is zacht. Dus waar wacht je op, shop je eerste linnen kledingstuk!

 

Katoen

Katoen

Een ander stofje wat ook zeker een aanrader is om te dragen in de zomer is: katoen (bij voorkeur biologisch katoen). Het overgrote deel van de zomerkleding is gemaakt van katoen. Katoen is net als linnen een natuurlijke vezel en komt van de katoenplant. De zaden van de plant zijn katoenvezels. Deze vezels worden tot draden gesponnen en worden gebruikt om er zacht, sterk en luchtdoorlatend textiel van te maken. Er zijn een aantal redenen waarom katoen een populair stofje is en waarom het een fijne stof is om te dragen in de zomer. Een van de grootste voordelen van katoen is dat katoen snel vocht opneemt. Val je net onder de personen die snel zweten, dan is het dragen van katoen een aanrader. Daarnaast droogt katoen erg snel, wat een gouden combinatie maakt. Let er wel op dat als er bij katoen te veel vocht komt, dat katoen te nat wordt en dat betekent dat katoen gaat plakken op je huid. Tot slot voelt katoen natuurlijk aan op je huid en is katoen kreukgevoelig en slijt niet snel. Het verschil tussen katoen en biologisch katoen is dat er bij de productie van biologisch katoen gebruik wordt gemaakt van materialen en technieken die minder impact hebben op het milieu. Zo wordt het katoen verbouwd zonder gebruik van pesticiden of kunstmest en gesponnen zonder toevoeging van chemicaliën.

 

Bamboe

Bamboe

Wist je dat bamboe een heel fijn materiaal is voor kleding? Het is een materiaal dat we steeds vaker tegenkomen. Van bamboe sokken, tot bamboe ondergoed en bamboe T-shirts. Mocht je een gevoelige huid hebben dan is bamboe kleding zeker een aanrader. Het voelt verkoelend aan en is perfect voor de gevoelige huid. Bamboe is net als linnen en katoen een natuurlijk en plantaardig materiaal. Bamboe textiel is textiel gemaakt van cellulosevezels afkomstig van de bamboeplant. De vezels van bamboe zijn van nature schimmelwerend en bacteriewerend. Dus mocht je gevoelig zijn van zwetende oksels, dan kan je vanaf nu wel vaarwel zeggen tegen de zweetluchtjes in de zomer. Ideaal, toch? Ben je al verkocht, of wil je nog meer weten over dit geweldige stofje? Als slot is het stof een sterke stof die ontzettend goed en snel vocht opneemt, wat een voordeel is in de zomer.

 

 

Zijde

Zijde

Ga je voor een milieuvriendelijke stof? Dan is zijde wel iets voor jou. Zijde stof staat bekend om zijn luxe en zachte uitstraling. Zijde wordt gemaakt van het draad van de zijderups, oftewel de larve van de zijdevlinder. Om zijderupsen te kweken worden er moerbeibomen geteeld. De zijdevlinders leggen alleen hun eitjes op deze planten. De rupsen hebben twee zijde klieren, waarmee zij één draad spinnen die hun cocon vormt. Deze draad is ongeveer 10 micrometer dik en kan tot 900 meter lang zijn. De vezels van deze draad hebben een prisma achtige vorm die maakt dat het zijde licht glanst. Nadat de rupsen klaar zijn met spinnen, wordt er van de draden een streng gedraaid. Deze strengen worden vervolgens tot stof geweven. Nu de interessante weetjes duidelijk zijn over zijde, is het ook leerzaam om te weten wat de voordelen zijn van de zijde kleding. Linnen en katoen zijn de meest bekende stoffen om te dragen in de zomer, maar we vergeten dat zijde kleding ook een hele fijne stof is om te dragen. Zijde is het lichtste van al deze stoffen, het is zacht en hypoallergeen. Net als bamboe is zijde ook perfect voor mensen met een gevoelige huid. 

 

Tencel (Lyocell)

Tencel Of Lyocell?

We zien steeds vaker kleding voorbij komen van het stofje Tencel of Lyocell, maar wat is het verschil en waar wordt het van gemaakt? Tencel wordt soms omschreven als Tencel en soms als Lyocell, het verschil zit puur in het ‘merk’. Om het kort te houden, TENCEL is de merknaam waaronder de firma: Lenzing, de stof van plantaardige eucalyptus vezels op de markt heeft gebracht. Lyocell is de algemene naam voor de stofsoort, maar waar wordt Tencel (of Lyocell) nu van gemaakt? Tencel wordt gemaakt van houtpulp van de eucalyptusboom. Tencel is afgelopen jaren populairder geworden en dat is goed verklaarbaar: het is een zachte zijdeachtige stof. Tencel neemt goed vocht op, wat ideaal is voor de warme zomerdagen. Daarnaast gaat Tencel van nature de groei van bacteriën tegen en hoeven er geen chemicaliën te worden toegevoegd bij de productie. 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Inspiratie zomer

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

LINNEN SCHREEUWT ZOMER!

 

Linnen schreeuwt zomerWil jij luchtig, maar toch stijlvol de zomer in gaan? Wij van Nieuwnieuw.com hebben een zomerse casual look voor je samengesteld. De look bestaat uit een navy effen linnen overhemd van het merk: No Excess. Het overhemd bestaat uit 100% linnen, waardoor het lichtgewicht is en ademend van aard is. Het stof linnen houdt je koel in de zomer en dat is wat je net nodig hebt. Het is bijna onmogelijk dat dit overhemd niet je favoriete overhemd gaat worden. Tot slot is het overhemd voorzien van een reguliere fit, korte mouwen en een klassieke knoopsluiting.

Combineer dit overhemd met een casual denim short van het merk: No Excess. De short heeft een slim fit, een vintage blauwe gebleekte wassing en bestaat uit een mix van katoen en elastaan. Deze stofsamenstelling zorgt voor extra comfort gedurende de dag. Maak de outfit compleet met de stijlvolle sneakers van het merk: Tommy Hilfiger. De witte sneaker is een populaire trend wat niet meer weg te denken valt uit de sneakerwereld. De witte Tommy Hilfiger sneakers zijn tijdloze sneakers die je goed kunt combineren met uiteenlopende kledingcombinaties.

1. Overhemd No Excess € 59,99     2. Denim short No Excess € 59,99     3. Schoenen Tommy Hilfiger € 69,90

 

GEEF JE OUTFIT PIT: KIES VOOR PRINT!

Geef je outfit pit: kies voor print

Zonovergoten dagen worden nog zonniger! Creëer je eigen garderobe paradijs met een paar goede musthaves. De polo van het merk: District Indigo is voorzien van een kleurrijke all-over print met korte mouwen en een drievoudige knoopsluiting. De print polo is een must-have voor iedere man, want de polo is niet alleen casual en makkelijk te combineren, maar ook nog eens stijlvol en elegant. Vooral met de warme dagen is de polo een aanrader. Het grote voordeel van een polo is dat deze er netter en formeler uitzien dan een normaal T-shirt. Dat is fijn, want dan heb je de mogelijkheid om er casual, maar toch zakelijk te kleden in de zomer. Mocht je daar een gelegenheid voor hebben.

Wij van Nieuwnieuw.com hebben de polo gecombineerd met een cargo short van het merk: No Excess. Een casual en tegelijkertijd ook een stijlvolle en nette outfit. De cargo short is voorzien van een regular fit, een stonewashed look en een ritssluiting met knoop. De shorts zijn gemaakt van een mix bestaande uit katoen en een snufje elastaan, zodat je van het ultieme draagcomfort kan genieten. Maak de outfit compleet met de zomerse nette instappers van het merk: Rehab

 

1. Polo Shirt District Indigo € 99,95     2. Cargo Shorts No Excess € 69,99 Nu € 59,99     3. Schoenen Rehab € 119,95

 

SURFDUDE! KLAAR VOOR EEN DAGJE STRAND?

Stijlvol naar je werk met een zomerse touchAfgelopen dagen waren de Nederlandse stranden weer goed gevuld, met deze warme dagen is een dagje strand een grote trekpleister. Om goed voorbereid te zijn als je naar het strand gaat hebben wij van Nieuwnieuw.com de ultieme strandlook voor je samengesteld. Het T-shirt van het merk 'Fynch Hatton' straalt zomer uit. Het T-shirt is voorzien van een grafische zomerprint, met als titel 'Surf Club'. Als surfdude mag dit T-shirt niet ontbreken. Het witte T-shirt heeft een regular fit, een ronde hals en korte mouwen. Daarnaast bestaat het T-shirt uit 100% katoen, zodat je van extra comfort kan genieten. Katoenen stof zorgt voor verkoeling in de zomer en neemt snel vocht op.

Combineer het T-shirt met de short van het merk: Cavallaro Napoli. De shorts van Cavallo Napolo zijn gemaakt van een katoenblend met stretch, voorzien van een hoog draagcomfort. Maak vervolgens je outfit compleet met de slippers van het merk: Lacoste. Slippers kunnen niet ontbreken als er een dagje strand op de planning staat. De slippers van Lacoste zijn voorzien van een comfortabel voetbed, buitenzool en gewatteerde band. Heb jij de krokodil al gespot op de slippers? Een finishing touch die niet mag ontbreken. Zo ben je helemaal klaar om naar het strand te gaan, aan je outfit zal het niet liggen. Vergeet je niet in te smeren, neem zo af en toe een duik in het water en het allerbelangrijkste, HAVE FUN!

1. T-shirt Fynch Hatton € 34,99     2. Short Cavallaro Napoli € 79,95     3. Slippers Lacoste € 50,-

 

STIJLVOL NAAR JE WERK MET EEN ZOMERSE TOUCH

Tencel

Een dagje strand plannen, terrasje pakken of heerlijk de fiets nemen op zoek naar unieke Nederlandse plekjes, dit klinkt super! Er moet alleen ook gewerkt worden. Om toch in de zomerse sferen te blijven heeft Nieuwnieuw.com voor deze gelegenheid een stijlvolle en comfortabele outfit voor je uitgezocht. Het overhemd van het merk Profuomo is een musthave voor deze zomer. Het linnen overhemd bestaat uit een combinatie van linnen en katoen. Beide stoffen zorgen ervoor dat jij luchtig de dag door kan komen, mocht je gaan zweten, geen paniek! 

Combineer het overhemd van Profuomo met de jeans van het merk: Alberto. De jeans is voorzien van een helder blauwe wassing, een jeans die je goed in de zomer kunt combineren. De jeans bestaat uit een combinatie van tencel, katoen en elastaan. Het aandeel tencel zorgt voor een zachte jeans en een fijn draagcomfort. Tot slot is de jeans voorzien van zijzakken, muntzakje en opgestikte achterzakken. Maak de outfit compleet met de loafers van Tommy Hilfiger en een suède riem van Profuomo.

 

 

1. Overhemd Profuomo 89,95    2. Jeans Alberto Pipe € 109,95 NU 87,96     3. Loafers Tommy Hilfiger € 79,99   4. Riem Profuomo €49,95

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Astronomische zomer 

Een leuk feitje om te weten is dat we twee zomers hebben. Namelijk de de astronomische zomer en de meteorologische zomer. Wist jij dit? De astronomische zomer begint dit jaar officieel op woensdag 21 juni. Om 16:57 uur om precies te zijn. Dit is niet elk jaar hetzelfde. Hoe wordt de astronomische zomer bepaald? Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een astronomische methode. Er wordt gekeken naar onder andere de positie van de aarde ten opzichte van zon en de duur van de dagen om de seizoenen te bepalen. De astronomische zomer breekt aan op het moment dat de zon loodrecht boven de kreeftskeerkring staat (een soort denkbeeldige lijn), op de langste dag van het jaar. We worden dan overspoeld met meer uren daglicht dan op elke andere dag van het jaar. Dit wordt ook wel zomerzonnewende genoemd. Daarna zal het aantal uren daglicht ook weer gaan afnemen en worden de dagen geleidelijk al korter.

Wanneer begint de meteorologische zomer?

Dan heb je ook nog de meteorologische zomer. Dit wordt ook wel de klimatologische zomer genoemd. Deze zomer begint standaard op 1 juni en eindigt op 31 augustus. De meteorologische zomer is ruim twee eeuwen geleden afgesproken door de Societas Meteorologica Palatina, een van de eerste internationale weerorganisaties. In 1780 besloot deze organisatie, onder leiding van de Duitse keurvorst Karl Theodor, om steeds drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen te beschouwen.

'Wij van Nieuwnieuw.com wensen jou een fijne zomer toe !'

Wil je up-to-date blijven van de laatste trends en ontwikkelingen? Of misschien wel inspiratie opdoen voor de zomergarderobe? Neem gerust een kijkje in onze webshop of meld je aan voor onze Nieuwnieuw nieuwsbrief voor alle laatste nieuwtjes en fashion highlights.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen