Terug

70% korting in onze outlet

  • Voor 23:59 besteld, de volgende werkdag in huis!
  • Retourneren binnen 30 dagen
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Amsterdenim: een merk met een verhaal!

Amsterdenim: een merk met een verhaal!

Sinds deze maand is het merk Amsterdenim te krijgen bij Nieuwnieuw.com! Een Nederlands merk met een prachtig verhaal, dat wij met trots met jullie delen. 

Een stukje Amsterdam gegoten in een uniek kledingstuk 

De naam Amsterdenim zegt al genoeg over de sterke connectie tussen Amsterdam en Denim. En dit is precies wat Ben Fokkema, bedenker van Amsterdenim, met het merk wilde overbrengen. Deze connectie heeft hij dan ook helemaal doorgevoerd in het logo en de productie van het merk. Zo staan de punten in het logo voor de welbekende daken van de Amsterdamse huisjes aan de grachten, maar ook is het een link naar de zeilen van een boot. Hiermee wordt gelinkt naar de rijke ruilhandel geschiedenis van de stad. Deze rijke geschiedenis is ook terug te zien in de hangtags van het merk. Dit zijn namelijk niet zomaar hangtags, maar zijn een verwijzing naar oude, bruine zeilen. Deze bruine kleur is ook weer doorgevoerd in de binnenzakken van de broeken. Met Amsterdenim is het simpelweg mogelijk om een stukje Amsterdam te kopen, gegoten in een prachtig en uniek kledingstuk. 

Tot in elk detail geïnspireerd op Amsterdam

Het is dus duidelijk dat er aan elk detail gedacht wordt bij Amsterdenim. Alle details geïnspireerd op onze hoofdstad. Niet alleen is het logo geïnspireerd op de Amsterdamse huizen en de zeilen, met oog op de geschiedenis van Amsterdam als handelsstad over water. Ook staat het logo voor diamanten, de welbekende bruggen en de grachten van de hoofdstad. Als kers op de taart zijn ook nog eens alle letters van het merk verwerkt in het logo. 

Maar het logo is niet het enige waar goed over is nagedacht. Zo komt het logo niet alleen subtiel terug op de achterzak, maar ook in de knopen. Daarnaast is de Amsterdamse Gouden Bocht (het meest prestigieuze deel van de Herengracht in Amsterdam) verwerkt in de stiksels van de broekzakken en is zelfs aan de binnenkant van de broeken de rijke geschiedenis van de stad verbeeld. 

Jan en Klaas Jeans Amsterdenim

Iedere spijkerbroek uit de collectie kreeg een oerHollandse naam. Zo is er de 'Klaas'. De naam van de loose fit broek is een ode aan Klaas Adiaansz, hij was de eerste man die het eiland Amsterdam omschreef. Ook is er de 'Jan'. De naam van deze slim fit broek reflecteert naar de typische Nederlandse naam. De gedachte achter de broeken van het merk is dat deze door iedere man gedragen kunnen worden, of je nu een stevig of smal postuur hebt. 

Naast de mooie gedachtes en de subtiel verwerkte details, is er ook gedacht aan kwaliteit. Zo zijn sommige selvedge "Rembrandt" broeken van Amsterdenim getaand, een eeuwenoude techniek die gebruikt werd om zeilen van schepen sterk te maken. Back in de day hingen de doeken in een koperen pot met kokend water en eikenschors. De zeilen kregen hierdoor een bruine teint, waarmee het in plaats van anderhalf jaar, maar liefst twintig jaar meeging. Bij Amsterdenim hebben ze de zeilen simpelweg vervangen voor jeans.

New Amsterdam Jan-Kees

Niet alleen de jeans van Amsterdenim hebben een mooi verhaal, ook onderstaand T-shirt brengt een leuk verhaal met zich mee. Toen New York nog Nieuw Amsterdam was, was de meest voorkomende voornaam Jan of Kees. Zo is de Jan-Kees geïnspireerd op de historie van Amsterdam met een knipoog naar de New York Yankees. 

Je begrijpt waarom wij zo trots zijn dat Amsterdenim zich heeft aangesloten bij Nieuwnieuw.com. Naast de broeken zijn ook verschillende truien, t-shirts en polo's te krijgen van het merk. Benieuwd geworden naar de collectie? Bekijk dan snel of er iets voor jou tussen zit!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen