Terug

KONINGSDAG DEALS: -70% KORTING [ALLEEN ONLINE]

  • Voor 23:59 besteld, de volgende werkdag in huis!
  • Retourneren binnen 30 dagen
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Hoe vier jij de vrijheid op Bevrijdingsdag?

Hoe vier jij de vrijheid op Bevrijdingsdag?

Op 4 en 5 mei staan we stil bij de vrijheid. Na de dodenherdenking op 4 mei, vieren we op 5 mei jaarlijks de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland van 1945. Op deze dag vieren we ook de bevrijding van het toenmalige Nederlands-Indië. Het is een dag om stil te staan bij vrijheid, democratie en mensenrechten. Een dag waarbij we nadenken over waarom we vrijheid vieren, maar deze dag staat ook in het teken van Bevrijdingsfestivals. Weet jij al hoe en waar je de vrijheid gaat vieren? En met welke outfit of speciaal kledingstuk ga jij dit vieren? Wij van Nieuwnieuw.com hebben inspirerende looks voor je samengesteld. Benieuwd welke dit zijn, lees dan verder.

 

Inspiratie

Vrijheid:

Maar wat betekent vrijheid nu eigenlijk en wat betekent het voor jou? Als we teruggaan naar de tijd van onze opa's en oma’s en naar de mensen die bevrijd werden van de Duitse bezetting, betekende vrijheid voor hen minder regels, geen onderdrukking meer, niet meer in angst hoeven te leven en de mogelijkheid weer krijgen om te leven en te doen wat je zelf wilt. Misschien heb je iemand in je familie, een kennis of bekende die de verhalen van die tijd met je heeft gedeeld. Toch is het lastig voor te stellen hoe de onderdrukking van de bezetting heeft gevoeld en hoe dat was en wat de nieuwe vrijheid na de bezetting heeft betekend. 

Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons zijn geboren in een land met vrijheid, kennen geen oorlog en krijgen de kans om te leven en te doen wat we willen. Dus wat betekent vrijheid dan nu? En hoe benutten we dat goed? De onderdrukking in combinatie met de opgelegde regels, dat kennen de meesten van ons niet. Daardoor werd het lastig om eigen keuzes te kunnen maken. En keuzes maken is voor de meesten tegenwoordig een behoorlijke uitdaging, want er is zoveel keus. Om zelf een beslissing te maken en gebruik te maken van alle kansen die het leven je biedt, is vrijheid. Een ander vrijheid is jezelf mogen zijn en je eigen keuzes daarin kunnen maken. En daar wijden we een stukje aan. 

Vrijheid is: Jezelf mogen zijn

Jezelf mogen en kunnen zijn. Je eigen authentieke zelf kunnen creëren, je eigen keuzes kunnen maken en de vrijheid kunnen krijgen om te ontdekken wie je bent en wat je wilt zijn. We leven op dit moment in een maatschappij waar we hoge eisen stellen aan onszelf en elkaar en beïnvloed kunnen raken. Het is daarom belangrijk om bij jezelf te blijven en op zoek te gaan naar je unieke ik. Om je een duwtje in de juiste richting te geven, geeft Nieuwnieuw.com jou tips en inspiratie voor outfits-combinaties die jou helpen om jouw unieke ik te kunnen worden en zijn. En laten we niet vergeten om een unieke outfit of kledingstuk te vinden voor Bevrijdingsdag. 

Outfit inspiratie: 

1. Pure White T-shirt White €39,99

2. Calvin Klein, Trucker Jacket print €279,90

3.
Alberto Jeans Grey €109,95

4. Lacoste sneakers White €105,00

Trucker Jacket:

Nieuwnieuw.com heeft voor jou een outfit samengesteld met een hippe warme trucker jacket. Een trucker jacket is een fijn item om te hebben in je garderobe, vooral nu het warme weer eraan komt. Veel trucker jackets zijn een mix van een overhemd en een jas. Het zijn dan ook ideale jackets om te dragen als het net iets te warm is voor een echte jas of als je veel in beweging bent. 

Het trucker jacket van het merk Calvin Klein heeft een geruit patroon, voorzien van een turn-down kraag van imitatiebont met 2 klepzakken aan de voorzijde. Het trucker jacket valt wat wijder en is daardoor perfect te combineren met een trui of een hoodie. Mocht het iets warmer zijn buiten, combineer er dan een hip T-shirt onder. Door juist met laagjes te werken kun je makkelijk iets uittrekken mocht het te warm worden. 

Hoe combineer je nu een trucker jacket? Met een trucker jacket kun je veel kanten mee uit. Wil je de sportieve kant op, combineer het jacket dan met een hoodie eronder. Laat de capuchon onder het jacket uitkomen voor de sportieve look en combineer dit met een jeans of jogger en sneakers. 

Speel met kleur:

Wees niet bang om kleur in je garderobe op te nemen en vier kleurrijk Bevrijdingsdag. Van pastel tot neon kleuren, er is voor ieder wat wils. Aankomend seizoen zie je dat het palet neigt naar de kleuren blauw, mint, roze, legergroen en de neon kleuren, zoals geel en oranje. Kleur is een manier om je outfit te laten opvallen en je persoonlijkheid te laten zien. 

Wij van Nieuwnieuw.com gaan uiteraard mee met deze trend. Het jacket van het merk Gaastra in de felle kleur blauw is een gewatteerde lichtgewicht jacket, gemaakt met REPREVE® vulling. Repreve vulling transformeert gerecyclede flessen in een geweldige vezel. Dit wordt vaak gebruikt voor sport-en modekleding. De DWR-coating helpt je droog te blijven tegen de eerste regendruppels, dus geen paniek als er een kleine bui valt op Bevrijdingsdag. Het jacket is voorzien van een vaste capuchon, twee ritszakken aan elke kant en is gemaakt van gerecycled materiaal.

De pullover van het merk District Indigo houdt je warm tijdens de frisse dagen. De pullover kun je makkelijk combineren voor een chique of juist casual look. Combineer er een overhemd onder met een leuk printje en maak de outfit compleet met een jeans en sneakers voor een casual sportieve look. Ga je liever voor chique combineer dan de pullover met de overhemd en maak de outfit compleet met een chino en loafers. De pullover van het merk District Indigo is voorzien van een zachte kleur roze en heeft een ronde hals. 

De polo van het merk Lerros is een fijne toevoeging in de garderobe van elke man. Het heeft een mooie, zomerse, gele kleur. De polo kun je goed combineren met verschillende kledingcombinaties. Combineer de polo onder een chique blazer met bijpassende pantalon of juist meer casual en combineer er een vest bij met een jeans en sneakers. De polo van het merk Lerros is voorzien van een kraag met drievoudige knoopsluiting en heeft een speels streepmotief.

Speel met kleur                                                                                                          Gaastra Jacket €199,90     District Indigo Pullover €89,95     Lerros Polo €59,99                                                                                                                               

Bevrijdingsfestival 2023:

Bevrijdingsdag 2023 staat in het teken van festivals, verdeeld door het hele land. Bevrijdingsdag 2023 belooft dan ook een speciale dag te worden. Weet jij al naar welk festival je toe wilt gaan? Nog geen keuze gemaakt? Wij hebben de meest bezochte Bevrijdingsfestivals op een rij gezet, zodat jij zelf kunt kiezen naar welk Bevrijdingsfestival jij toe wilt gaan en de vrijheid kunt vieren. Uiteraard hoort daar ook een feestelijke outfit bij. Wij hebben van Nieuwnieuw.com dan ook 2 inspirerende looks voor je samengesteld.

 

1. Bevrijdingsfestival Groningen: Stadspark Groningen

Ben je op zoek naar een festival op Bevrijdingsdag, dan is het Bevrijdingsfestival in Groningen een aanrader. Het bevrijdingsfestival 5 mei in Groningen wordt jaarlijks gehouden in het hart van de stad. Jaarlijks trekken duizenden bezoekers door het hele land naar Groningen. Met 4 area’s, 30+ artiesten is BFG het grootste Bevrijdingsfestival van Noord Nederland. Op het festival kun je genieten van nationale en internationale artiesten. Wil je bijvoorbeeld genieten van de optredens van "The Opposites, Froukje, Bente en de Engelse rapper Dylamic", kom dan naar Groningen toe.

2. Bevrijdingsfestival Zwolle: Park de Wezenlanden

Bevrijdingsfestival Zwolle is een festival dat je niet mag missen dit jaar. Met maar liefst 8 area’s, meer dan 50 acts en jaarlijks ruim 130.000 bezoekers belooft het Bevrijdingsfestival in Zwolle een groot feest te worden. Topartiesten waaronder DI-RECT, Son Mieux, S10 en Tabitha zullen er optreden. En als kers op de taart belooft de stad een bijzondere editie te worden dit jaar. Dit jaar is Overijssel de trotse gastprovincie van de Nationale Viering. Er zullen diverse extra activiteiten plaatsvinden. Een hoogtepunt van de extra activiteiten is dan ook de 5 mei-lezing die live wordt uitgezonden door NOS. Ook zal er een Bevrijdingsvuur worden opgestoken door minister-president Rutte. Wil je die niet missen, ga dan Bevrijdingsdag vieren in Zwolle in je coole outfit.

3. Bevrijdingsfestival Almere: De Esplanade

Het Bevrijdingsfestival in Almere is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival van Almere wordt jaarlijks omgetoverd op de Esplanade, ook op de Grote Markt, Belfort en Stadhuisplein zijn podiums te vinden. Zoals bijna elk jaar kun je in Almere genieten van de grootste topartiesten. Dit jaar zullen dat onder andere "Snelle" zijn. Hij scoorde nummer 1 hits, zoals "Reünie",’’Blijven slapen’’ en ‘’Smoorverliefd’’. Ook MEAU, John Williams, The Euros en STUK zullen gaan optreden. Mis dit niet.

4. Bevrijdingsfestival Rotterdam: Het (Euromast) Park

Het festival van Rotterdam trekt gemiddeld jaarlijks honderdduizend bezoekers en biedt een breed programma aan van activiteiten en optredens. Op het Erasmuspodium zul je dit jaar vele grote namen voorbij zien komen. Artiesten als Goldband, Paul Elstak en Oculus zullen gaan optreden. Kortom, een Bevrijdingsfestival dat je niet mag missen.

5. Bevrijdingsfestival Enschede: Universiteit Twente

Bevrijdingsfestival in Enschede is het grootste Bevrijdingsfestival in Enschede en omstreken en vindt plaats op het terrein van Universiteit Twente. 4 stages, ruim 40 bekende popsterren en DJ’s zullen er gaan optreden. Hier wil je toch een dansje wagen samen met je vrienden. Groots de vrijheid vieren met artiesten zoals: "Antoon", "Flemming" en ‘’Outsiders’’. Het gaat een groot spektakel worden, dus mis het niet.

Bevrijdingsfestival outfit inspiratie 1

 

Outfit inspiratie 1: 

1. District Indigo Hoodie Beige  €129,95

2. No Excess Short Green €69,99

3. Lacoste Pet White €60,00

4. Lacoste Sneakers White €115,00

 

Bevrijdingsdag Outfit inspiratie 1:

Cargobroeken zijn echte trend items voor het aankomende seizoen. Dat komt goed uit, want iedere man kan wel een stoere cargobroek in zijn garderobe gebruiken. We hebben daarom een casual sportieve outfit voor je samengesteld met een cargobroek. Nu fingers crossed dat het met Bevrijdingsdag droog blijft. De cargobroek van het merk No Excess is voorzien van een stonewashed look en beschikt over een regular fit en een ritssluiting met knoop. Hiernaast bestaat de short uit een mix van katoen en elastaan waardoor het lekker comfortabel zit. Een praktisch voordeel is dat de cargo short ook nog eens over meerdere oversized broekzakken beschikt, zowel aan de voor- als achterkant. Combineer de cargobroek met de hoodie van het merk District Indigo. Maak de outfit compleet met de casual en sportieve pet van Lacoste en daarbij de sneakers van Lacoste. 

Bevrijdingsdag Outfit Inspiratie 2

 

Outfit inspiratie 2: 

5. Blue Industry Overhemd Green  €99,95

6. Blue Industry Broek Green €99,95

7. Profuomo Vest Sand
 €189,95

8. Rehab Schoenen Taupe €159,95

 

 

Bevrijdingsdag Outfit Inspiratie 2:

Aankomend seizoen is het seizoen van de prints en motieven. Van print met streep, ruit of bloemenprints, je komt ze allemaal tegen. Voor de Bevrijdingsdag outfit heeft Nieuwnieuw.com een overhemd uitgekozen van het merk Blue Industry. Het overhemd heeft een bloemenprint in de kleur mint groen.

Combineer het overhemd met de bijpassende broek van Blue Industry. De groene kleur van het overhemd komt terug in de broek van Blue Industry, zodat het goed matcht. Om de outfit compleet te maken kun je bij de outfit het vest Profuomo combineren en daarbij de schoenen van Rehab. Het Profuomo vest is een mix tussen een vest en een jas. Een perfect item voor de Bevrijdingsdag en aankomende zomer. Het vest is voorzien van een normale fit, heeft steekzakken en is gemaakt van 100% katoen. Zo ben je helemaal klaar om de vrijheid te vieren op Bevrijdingsdag.

Inspiratie Bevrijdingsdag

Met de tips en inspiratie die Nieuwnieuw.com jou heeft gegeven kun je gaan shinen op Bevrijdingsdag en kun je stijlvol de vrijheid vieren.

Mocht je geen festival bezoeken op Bevrijdingsdag, maar ga jij tijd besteden met familie, of ga je koken voor familie & vrienden of juist iets heel anders? Dan is een stijlvolle outfit ook geen overbodige luxe. Voor meer tips en inspiratie, kijk dan op de website van Nieuwnieuw.com.

Wij wensen van Nieuwnieuw.com jou een gezellige Bevrijdingsdag toe. Maak er een feestje van en vier de vrijheid.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen